StoryEditorOCM
Showbizpriznata i za film

Popularna pjevačica ušla u klub superbogataša: stala je uz druge slavne milijardere, a najmlađa je od njih

Piše Marija Pavić/JL
4. listopada 2024. - 17:51

Glumica i pjevačica Selena Gomez i ekipa filma "Emilia Perez" dobili su francusko priznanje "Ordre des Arts et des Lettres" koje se dodjeljuje pojedincima čija je umjetnost, književnost ili su druga kreativna djela dala značajan doprinos obogaćivanju francuske kulturne baštine, prenose Daily Mail i Jutarnji.

Priznanje je dodijelio direktor Ville Albertine i francuski kulturni diplomat u Americi, Mohamed Bouabdallah. Riječ je o kriminalističkoj komediji na španjolskom jeziku o brutalnom vođi kartela koji lažira svoju smrt kako bi postao žena. Film je režirao Jacques Audiard, a uz Gomez igraju Karla Sofia Gascon, Zoe Saldana, Edgar Ramirez te Adriana Paz.

image
Frederic J. Brown/Afp

Inače, nedavno je otkriveno da je svestrana Gomez - glumica, pjevačica i osnivačica kozmetičkog brenda Rare Beauty - milijarderka te da je, kako piše People, vrijedna 1,3 milijarde dolara.

Analiza bogatstva procjenjuje vrijednost njezina udjela u Rare Beautyju i organizaciji za mentalno zdravlje u kojoj je suosnivačica - Wondermind, zatim vrijednost prodaje i zarade od njezinih glazbenih albuma, ugovor o streamingu, partnerstvima, ulaznicama za koncerte te zaradi od glume.

image
Geoff Robins/Afp

Uz sve navedeno, Gomez je uspjela stati uz druge slavne milijardere kao što su Jay-Z, Rihanna, Taylor Swift i Bruce Springsteen, pri čemu je Gomez najmlađa od glazbenika.

Podsjetimo, kao glumica je počela zarađivati od glume još kao 9-godišnjakinja u showu "Barney & Friends", zatim je s 15 godina dobila ulogu Alex Russo u seriji "Wizards of Waverly Place" koja se emitirala na Disney Channelu.

Kasnije je uz glumačku karijeru počela stvarati i onu u glazbenoj industriji pa je tako izdala tri studijska solo albuma, tri EP-a i 36 singlova među kojima su brojni završili na Billboardovoj ljestvici. Ipak, od svoje je glazbe Gomez zaradila samo dva posto svoga bogatstva.

Iako se čini da Selena jako dobro zarađuje upravo od glume, pogotovo serije "Only Murders in the Building", a pojavljuje se i u nadolazećem remakeu "Wizards Beyond Waverly Place" te je u oba projekta uključena i u produkciju, čak 81 posto njezina bogatstva dolazi iz njezinog brenda Rare Beauty.

Gomez je brend šminke lansirala 2020. godine, a zahvaljujući uspjehu proizvoda, posebno rumenila koje je 2022. postalo viralno na TikToku, prodaja brenda porasla je za sto posto samo od 2021. do 2022. godine, da bi godinu nakon narasla za 200 posto, a od svibnja 2023. do 2024., prenosi People, prodaja je bila 400 milijuna dolara, a sama vrijednost brenda procijenjena je na dvije milijarde dolara.

image
Geoff Robins/Afp

"Jako sam vam zahvalna. Osobno mislim da je neukusno pričati o novcu, ali zaista odajem sve pohvale ljudima koji kupuju proizvode. Oni su ti koji su ostvarili ovaj moj san, tako da sam stvarno, stvarno počašćena i sretna", kazala je ranije svestrana bogatašica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 21:07