StoryEditorOCM
Showbizživi u zadru

Sjećate se ove glumice iz serije ‘Zauvijek susjedi‘? Kao mlada proživjela je pakao; postala je poznata u 42. godini

Piše SCENA SD
29. rujna 2024. - 11:42

U domaćem televizijskom prostoru postoje serije za koje smatrate da će se prikazivati na ekranu čim u ruke uzmete daljinski upravljač. Jedna od takvih zasigurno je ‘Zauvijek susjedi‘ koja, iako se izvorno emitirala nepunu godinu, od kraja rujna 2007. do kraja svibnja 2008., je ostala u trajnom sjećanju hrvatske publike.

U gomili  likova ističe se onaj temperamentne blagajnice Ljiljane Ferdić, od milja zvane Lili, a utjelovila ju je zadarska glumica Tamara Šoletić (58). Osebujna brineta posljednjih nekoliko godina živi podalje od očiju javnosti. Tamara radi u Kazalištu lutaka Zadar, piše Večernji.

Nesvakidašnja priča

Tamara se uvijek isticala svojom nesvakidašnjom pričom, kako profesionalnom, tako i životnom. Karijerni procvat doživjela je upravo pojavljivanjem u ‘Zauvijek susjedi‘, kad su joj bile 42. godine.

- Mnogi, do moje Lili, nisu znali da postojim. Što ne začuđuje, jer ja sam glumica-lutkarica iz Zadra. Ali moja glumačka karijera počela je davno prije pojavljivanja u toj seriji. Ja sam rođena u kazalištu! - rekla je Šoletić, piše Večernji.

Strast prema kazalištu i pozornici naslijedila je od oca: - Moj tata, pokojni Karlo Šoletić, bio je u prvoj generaciji lutkara u Zadru. Bio je još mlad glumac kad su mu voditelji kazališta dodijelili stančić smješten tik iznad scene.

Pakao do 33. godine

Do svoje 33. godine proživjela je pravi pakao, koji uključuje gubitak oca i brata:

- Kao mlada žena, s 33 godine, već u tom trenutku, sahranila sam i oca, brata, proživjela rat, rodila dvoje djece i rastavila. Taj period života od mene je napravio osobu kakva sam ja sad. Naučila sam živjeti danas, cijeniti prave vrijednosti u životu, jako dobro slušati ljude i da je sreća dragocjena stvar -kazala je prije nekoliko godina.

image
Luka Gerlanc/cropix/Cropix

Kako kaže, uloga u humorističnoj seriji pomogla joj je da se oporavi:

- Jako sam sretna kad ljudi za mnom viknu “Lili”, a ne “Tamara”. Znate zašto? Ta razmetna, neuglađena gospođa vratila me je u život. Nakon smrti oca i brata, nakon grozota rata i razvoda, uz nju sam nekako ponovo prohodala. Vratila mi je samopouzdanje! – ističe. 

S dvadeset godina udala sam se za dečka iz školske klupe, za prvu ljubav s kojom sam bila od svoje petnaeste godine. Kao kruna ljubavi uskoro je stigla i kći Karla, a sedam godina kasnije i sin Feliks – prisjeća se Zadranka, koja je između ostalih uloga utjelovila i televizijsku majku Adrijanu Jelavić u RTL-ovoj seriji “Ruža vjetrova”.

image
Goran Mehkek/cropix/Cropix
image
Luka Gerlanc/cropix/Cropix

Kći Karla po zanimanju je medicinska sestra, a publika ju je imala prilike gledati u reality showu ‘Gospodin Savršeni‘, dok Tamara svojim najvećim postignućem smatra školovanje sina Felixa u Sjedinjenim Američkim Državama

‘Bila sam prestravljena‘

- Preselila sam se u Zagreb. Bila sam prestravljena! Znam, klinci su već bili veliki, ali trebalo ih je ostaviti, kazala je.

image
Luka Gerlanc/cropix/Cropix

Poslije su krenuli i drugi projekti – “Sve će biti dobro”, “Dolina sunca” i “Ruža vjetrova”. No najveću od svih uloga dobila je 2012. kad je postala supruga Massima Kovačića. 

Udala sam se za čovjeka koji je moj partner, a njihov poočim - kazala je tada Tamara koja se s društvenih mreža sklonila još prije sedam godina. Njezina posljednja objava na Instagramu vezana je uz Kazalište lutaka Zadar, a od 2017. do danas nije dijelila nove fotografije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 11:43