StoryEditorOCM
ShowbizZVJEZDANA IMENA

Tadija Bajić, Milorad Banović, Ibrahim Jusić, Dorotea Budimir... Znate li kako se zapravo zovu ove domaće zvijezde?

Piše D. J. /JL
14. rujna 2024. - 17:11

I svjetske i domaće zvijezde često posežu za umjetničkim imenima koja se razlikuju od onih koja im se nalaze u rodnom listu. Doris Dragović, Jacques Houdek, Tony Cetinski i drugi poznati Hrvati zapravo se zovu sasvim drugačije, piše Jutarnji list

Prvi pjevač benda Pravila igre, Marko Kutlić, također je nedavno promijenio ime. Kutlić je rano postao otac, razveo se, otišao iz benda, odustao od karijere, napustio Hrvatsku i promijenio ime u Marco Dolore. Sada putuje Italijom kao ulični svirač.

image

Marko Kutlić

Nera Šimić/Cropix

I Tony Cetinski odlučio se na promjenu imena. Iako ga svi znaju kao Tonyja, pravo ime mu je Anthony, prenosi In Magazin Nove TV.

Pravo ime Jacquesa Houdeka zapravo je Željko Houdek. Na početku svoje karijere glas je posuđivao inozemnim DJ-evima za njihove pjesme pa je svome imenu dao malo francuskog šarma.

image

Jacques Houdek

Nikša Stipaničev/Cropix

"Ime je promijenjeno u Jacques sasvim slučajno, na prijedlog moje susjede iz Turopolja koja je rekla zašto se ti ne bi zvao Žak, s obzirom na to da su me svi zvali Žac. Ja sam nekako jako srastao s tim svojim imenom i vrlo se slabo identificiram s onim Željkom s početka priče, sad mi je Žak postao normalan iako mi je ispočetka bio smiješan, evo, hvala susjedi na imenu‘‘, otkrio je Željko poznatiji kao Jacques.

A znate li tko je Dorotea Budimir? Nitko drugi nego - Doris Dragović, koja je to ime dobila zahvaljujući menadžeru Zoranu Škugoru.

Ima ih još - Ibrica Jusić zapravo je Ibrahim, Tedi Spalato zove se Tadija Bajić, a Boris Banović zapravo je Milorad.

Od stranih zvijezda najzanimljivija je možda priča slavne voditeljice Oprah Winfrey. Njezino pravo ime je zapravo - Orpah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 17:12