StoryEditorOCM
ShowbizMelodije Jadrana

Trodnevni glazbeni spektakl je završio; Revija glazbe okupila najbolje hrvatske pjevače- Rozgu, Doris, Vannu, Zoricu...

Piše V.P.
24. lipnja 2024. - 00:03

Trodnevni spektakl Melodija Jadrana, koji je u petak počeo Gibonnijevim koncertom u Galeriji Meštrović, završio je u nedjelju manifestacijom Hit ljeta.

image

Cambi

Nikola Vilic/Cropix

Prošlogodišnje izdanje festivala iznjedrilo je brojne hitove koji su cijele godine dominirale eterom (čak 14 pjesama našlo je svoje mjesto na top listi radijskih singlova) pa je publika s nestrpljenjem iščekivala ovogodišnje pjesme koje su premijerno emitirane na večerašnjoj, trećoj, večeri Melodija Jadrana.

image

 Drazen Zečić i Anđela

Duje Klaric/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix

Revija glazbe

Sve to uz izravan prijenos na prvome programu Hrvatske televizije pod voditeljskom palicom Monice Jakšić i Duška Ćurlića. Nagrada kao i prošle godine nije bilo jer je ovo manifestacija najavljena kao revija glazbe. Na impozantnom popisu našli su se brojni domaći glazbenici - Adi Šoše, Cambi, Domenica, Dražen Zečić & Anđela, Giuliano & Diktatori, Goran Karan, Hari Rončević, Jelena Rozga, Lorena, Luka Nižetić, Mia Dimšić, Neno Belan, Tiho Orlić, Tonči Huljić & Madre Badessa & Pjero, Vanna & Sergej… U bajkovitom prostoru Galerije Meštrović zapjevale su i dvije istinske splitske glazbene dive i velike prijateljice, Doris Dragović i Zorica Kondža.

image

Doris Dragović i Cambi

Nikola Vilic/Cropix
image

 Jelena Rozga

Duje Klaric/Cropix

Drugu godinu zaredom na Melodijama je pjevala i Jelena Rozga koja se predstavila pjesmom "Lavica", bračnog para Huljić.

- Nakon lanjske balade "Idi ti" za koju sam dobila nezaboravan aplauz, ovaj put sam došla s bržom pjesmom, zaraznog ritma i sjajnim tekstom Vjekoslave Huljić. Jedva sam je čekala izvesti uživo u predivnom ambijentu svoga grada. To što su ulaznice planule u samo nekoliko sati najbolje pokazuje koliko su ljudi željni ovako velikog festivala - kazala je Rozga novinarima.

Vanna je nastupala sa Sergejem Božićem kojem je bila mentorica u showu The Voice. Izveli su pjesmu "Dan po dan".

image

Luka Nizežetić
 

Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix

- Nekako mi se učinilo da pjesme poput te pripadaju na takav festival jer je baš melodiozna, pjevačka i aranžmanski raskošna. Rekla sam Sergeju da, ako ima vremena, svrati u studio kad ću snimati jednu novu pjesmu jer bi mu možda moglo biti korisno i zabavno gledati taj proces stvaranja pjesme.

Možda sam i izmumljala nešto u stilu ‘ako ti se svidi da mi se pridružiš…‘ ali nisam sigurna da me čuo. Već sam tijekom snimanja showa shvatila da je drag, inteligentan i dobro odgojen, talentiran... Pa mi je s njim zaista gušt i biti u društvu i pjevati. Voljela bih da se ljudima pjesma svidi i da ga dožive kao i ja, to bi za mene bila najveća nagrada - kazala nam je Vanna.

image

Vanna i Sergej

Nikola Vilic/Cropix

Tončija Huljića, koji je s Madre Badessom i Pjerom predstavio novu pjesmu, došli su podržati supruga Vjekoslava i kći Hana koja nam je otkrila kako nije planirala doći te da su je brat i mama nagovorili da dođe.

Nema straha za budućnost

Zadovoljan je bio i organizator festivala Tomislav Mrduljaš.

image

Tomislav Mrduljaš

Lucija Ocko/Cropix

- Melodije Jadrana su se pokazale kao odlična platforma za prezentaciju i očuvanje naše zabavne glazbe i drago nam je da smo kvalitetnom glazbenom ponudom uspjeli podariti dodatnu snagu onoj glazbi s kojom smo odrastali i koju volimo. Postavljajući Melodije Jadrana na čvrstim temeljima dobre i kvalitetne glazbe, s jakim autorsko izvođačkim timom koji zna prepoznati ukus publike, ne bojimo se za njihovu budućnost - istaknuo je prvi čovjek Melodija Jadrana dodavši kako se i ove godine potrudio zadovoljiti različite glazbene afinitete, kako u večeri novih pjesama, tako i s programom prvih dviju večeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 00:04