StoryEditorOCM
ShowbizTAKO MLADA

Zvijezda Bijelog lotosa prisjetila se moždanog udara kojeg je doživjela s 20 godina: ‘Bila sam paralizirana‘

Piše SCENA SD
12. rujna 2024. - 22:14

U nedavnom intervjuu za "The Howard Stern Show", zvijezda serije "Bijeli lotos, glumica Aubrey Plaza, opisala je osjećaje koje je doživjela nakon iznenadnog moždanog udara koji je doživjela kada je imala 20 godina. Audrey je rekla da je neko vrijeme bila paralizirana nakon što je pretrpjela moždani udar usred rečenice, a također nije mogla govoriti.

image

Aubrey Plaza

David Swanson/Afp

"Najluđa stvar i ujedno najodvratnija stvar bila je to što se to dogodilo dok sam govorila i bila usred rečenice", rekla je, dodajući da je upravo došla na ručak k prijateljima u njujoršku četvrt Queens. "Ušla sam u njihov stan i nisam čak ni skinula jaknu kad se to dogodilo", nastavila je, priznajući da je bila potpuno paralizirana na nekoliko minuta: "Izgubila sam motoričke sposobnosti na kratko vrijeme, a najčudnije je bilo to što više nisam mogla govoriti."

image

Aubrey Plaza

Valery Hache/Afp

Glumica, koja je poznata po svom sarkastičnom humoru, otkrila je da su njezini prijatelji u početku mislili da je to jedna od njezinih podvala na njihov račun. "Nakon nekoliko minuta počeli su me pitati trebaju li pozvati hitnu pomoć. Bila sam dovoljno sposobna da mogu kimnuti glavom jer sam znala da nešto stvarno nije u redu sa mnom, ali nisam znala što se događa jer nisam mogla govoriti", opisala je.

Kad su stigli bolničari, u početku nisu vjerovali da glumica nije uzimala nedopuštene droge, jer je bila premlada da bi pretrpjela moždani udar. "Tog dana nisam uzela ništa osim kontracepcijske pilule", priznala je otvoreno. Glumica je zatim prevezena u lokalnu bolnicu, gdje je morala čekati svoj red dva sata u hitnoj službi.

image

Aubrey Plaza

Sameer Al-doumy/Afp

"Fizički sam bila dobro, ali nisam mogla govoriti i bila sam zbunjena. Nisam mogla ni pisati", rekla je, objašnjavajući da je nakon pregleda liječnik utvrdio da je pretrpjela moždani udar, pa je provela nekoliko noći u bolnici, a kasnije je prebačena u drugu bolnicu bližu rodnom gradu u državi Delaware, gdje je bila bliže svojoj obitelji. Pohađala je kognitivnu terapiju nekoliko tjedana, a zatim se vratila na fakultet koji je pohađala u New Yorku.

Časopis Time proglasio ju je jednom od 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu u 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 22:14