StoryEditorOCM
TV&RealityPhillip Schofield

Kontroverzni voditelj se vraća na male ekrane nakon velikog skandala: lagao je o prirodi veze s 20 godina mlađim kolegom

Piše M.Ka/JL
25. rujna 2024. - 10:19

Britanski voditelj Phillip Schofield vraća se na male ekrane u novoj emisiji, nešto više od godinu dana nakon što je podnio ostavku u emisiji "This Morning", nakon što je lagao o prirodi veze s puno mlađim kolegom. Voditelj je u tajnosti snimao emisiju "Cast Away" za Channel 5, a tijekom snimanja je 10 dana proveo na tropskom otoku smještenom uz obalu Madagaskara.

U emisiji će Phillip progovoriti o svojem odlasku s ITV-a i popularne emisije koju je vodio 21 godinu te o emocionalnom utjecaju koji je otkaz imao na njega. Kako prenosi Daily Mail, voditelju su dali ručnu i tjelesnu kameru te ga ozvučili, a onda su ga ostavili na otoku kako bi snimio svoje putovanje.

"Posljednjih nekoliko mjeseci je Phil imao nekoliko ponuda za različite stvari, ali ih je sve brzo odbio. Ovakav izazov ga je uvijek privlačio i nakon što je razgovarao s prijateljima i obitelji, odlučio se za to. Sve je to bila stroga tajna. Nakon 42 godine na televiziji, Phillip je naučio od sjajnih ekipa i timova kako snimiti i ispričati priču.

Imao je 10 dana za sebe, bez snimateljske ekipe ili produkcije, snimio je neke nevjerojatne, sirove snimke, od kojih su neke teške i emocionalne za gledanje. Ali, htio je šansu za ispričati svoju priču, neuređenu i iskrenu, kako bi gledatelji vidjeli njegovu drugu stranu", rekao je izvor za The Sun. Dodao je i da se Phillip ne žuri s povratkom na televiziju na puno radno vrijeme.

Voditelj je u svibnju 2023. godine priznao da je bio u vezi s 20-godišnjim kolegom, a kasnije je lagao o prirodi te veze. Istu je opisao kao "nerazboritu, ali ne i nezakonitu", a ispričao je i da je u vezi s tim muškarcem bio tijekom braka sa Stephanie Lowe, s kojom ima dvoje djece i s kojom je u braku već 30 godina.

Potom je dao ostavku i napustio ITV i emisiju "This Morning", koju je vodio uz Holly Willoughby. Tada je rekao da mu je žao što je bio nevjeran svojoj supruzi, koja je, kako su tada pisali strani mediji, bila ljuta što joj je suprug lagao, a vijest ju je "uništila".

image
James Shaw/Nurphoto Via Afp

Ipak, odlučila je da se neće razvesti od supruga jer mu nije htjela otežati već teške trenutke kroz koje je prolazio. Schofield je o teškim trenutcima progovorio prošle godine za BBC te rekao da mu je afera s mlađim kolegom uništila karijeru.

Tada je rekao i da je razmišljao o tome da si oduzme život, ali da su ga u tome spriječile kćeri Molly i Ruby. Philip je svog kolegu upoznao kad je on imao 15 godina, ali je voditelj rekao da nikada nije napravio ništa ilegalno.

"Privlačnost je privlačnost. Nije ništa drugačija u svijetu homoseksualaca i heteroseksualaca ili lezbijki. Ne bi trebalo biti razlike. Tu se pojavljuje homofobija. Upoznali smo se kad je on imao 15 godina. Posjetio sam školu koju je pohađao", rekao je on tada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 11:03