StoryEditorOCM
Zvijezde onlineRoger O‘Donnell

Klavijaturist grupe The Cure objavio da se liječi od vrlo rijetkog i agresivnog oblika raka: ‘Ignorirao sam simptome‘

Piše SCENA SD
2. rujna 2024. - 11:38

Klavijaturist rock benda "The Cure", Roger O‘Donnell, liječi se od raka gotovo godinu dana.

U rujnu prošle godine otkriven mu je "vrlo rijedak i agresivan oblik" tumora u limfnom sustavu, napisao je 68-godišnjak na X-u. 

Nakon ove "poražavajuće" dijagnoze, započeo je jedanaest mjeseci liječenja, objasnio je glazbenik. Uzimao je lijekove i bio podvrgnut terapiji zračenjem. "Dobro mi je i prognoza je nevjerojatna", zaključio je O‘Donnell.

Britanac je također podijelio da je u početku ignorirao svoje simptome nekoliko mjeseci prije nego što je otišao liječniku. Pozvao je svoje obožavatelje da se testiraju.

"Rak se može pobijediti, ali ako vam se dovoljno rano dijagnosticira, imate mnogo veće šanse, tako da sve što mogu reći je da idete na pregled ako imate i najmanje simptome", napisao je.

Limfni sustav predstavlja dio imunosnog sustava ljudskog organizma. Sastoji se od limfnih žila koje sabiru i prenose limfu, zatim limfnog tkiva te limfnih organa – koštana srž, timus, limfni čvorovi, krajnici i slezena. Glavna funkcija limfnog sustava jest obrana od infekcija, obrana od raznih oštećenja, uključujući i obranu od tumora.

Limfomi se opisuju kao maligni tumori koji će nastati radi zloćudne preobrazbe stanica u našem limfocitnom sustavu. Limfomi se mogu razlikovati prema vrsti stanica od kojih su sačinjeni, kliničkom tijeku te lokalizaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 09:50