StoryEditor
ShowbizISKUSNI SPLIĆANIN

Branko Nađvinski novo je lice središnjeg Dnevnika HRT-a. Doznajemo kako će na tom mjestu naslijediti Vlatku Kalinić koja ide na rodiljni dopust

Piše Vinko Paić
16. rujna 2021. - 19:58

Nova jesenska shema HRT-a starta idućeg ponedjeljka, a s njom stižu i promjene u središnji Dnevnik koji se emitira svakog dana u 19:00 sati na Prvom programu.

Kako doznajemo, umjesto Vlatke Kalinić, koja očekuje prinovu i uskoro odlazi na rodiljni dopust, u toj ćemo emisiji gledati Splićanina Branka Nađvinskog.

Dugogodišnji novinar karijeru je započeo krajem osamdesetih godina na lokalnoj televiziji Marjan. Potom je za vrijeme rata na HRT-u vodio gledanu emisiju Motrišta.

Tijekom rada na HRT-u uređivao je i vodio nedjeljnu emisiju More, a gledatelji ga pamte i po ugaslom projektu Hrvatska uživo.

Nađvinski je već bio za kormilom Dnevnika, a prvi se put pred njegovim kamerama pojavio u srpnju 2012. godine. U to se vrijeme pisalo kako je tome vjerojatno kumovalo provedeno istraživanje među gledateljima koji su ga apostrofirali kao jednog od pet HTV-ovih lica kojem najviše vjeruju.

- Uoči subote nemam tremu, možda tek mali kreativni nemir, kazao je tada.

Nađvinski je nakon svega nekoliko mjeseci prebačen u treći Dnevnik, a posljednjih godina gledamo ga u emisijama Otvoreno i Tema dana.

item - id = 1127858
related id = 0 -> 1127233
related id = 1 -> 1125779
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2021 20:00