StoryEditor
ShowbizVRUĆE TEME

Influencerica Doris, koju je odbio restoran u Poreču, ‘potvrdila‘ Željki Markić: Abortus je zločin, ateisti ne postoje, transseksualci imaju poremećaj

Piše L.L.
16. rujna 2020. - 13:46
Doris Stanković je na podcastu Željki Markić rado odgovorila na sva pitanjaScreenshot/Youtube

Malo tko u posljednjih mjesec dana nije čuo za mladu influencericu Doris Stanković koja je široj javnosti postala poznata kada je porečki restoran odbio njezinu ponudu da ih reklamira na društvenim mrežama.

Sve je krenulo kada je 20-godišnja Doris na svom TikToku šokirana objavila video kojim je htjela posramiti restoran jer su je odbili počastiti večerom i zauzvrat dobiti oznaku na njezinom Instagramu.

Štoviše, restoran je predložio da Doris plati večeru, a da će oni taj novac donirati u humanitarne svrhe, što je kod nje izazvalo podsmijeh.

Umjesto razmijevanja okoline, postala predmet sprdnje, a danima se u medijima raspravljalo o tome tko su uopće influenceri i koja je njihova svrha. Iako je usred svega toga nakratko zaključala svoj Instagram profil te prestala objavljivati na TikToku, Doris je "uskrsnula", i to ni manje ni više nego na podcastu Željke Markić "55 minuta sa Željkom Markić".

Mnogi su ostali iznenađeni, prvo podatkom da šefica udruge "U ime u obitelji" ima podcast, ali i time što je Doris baš kod nje odlučila iznijeti svoju stranu priče.

- Jedva sam čekala upoznati te i čuti o novom svijetu, svijetu influencera koji funkcionira na društvenim mreža - kaže u uvodu Markić, a Doris uzvraća:

- I ja sam vas jedva čekala upoznati!

Uslijedilo je kratko upoznavanje s poslom influencera, a potom je Doris povukla paralelu između nje kao influencerice i poznatih glumaca i pjevača.

- Mi influenceri radimo na stvaranju povjerenja s našom publikom. Nije samo naslikat ću se s netkim i to je to. Odgovaramo na poruke i komentare naših pratitelja i stvarno se trudimo oko njih.

Jedan od najzanimljivijh trenutaka je onaj kad Željka Markić pita Doris Stanković da joj malo objasni svoje stavove o abortusu, transseksualnim osobama i ateizmu - zbog kojih joj je, usput rečeno, redatelj Dalibor Matanić povukao ispriku upućenu nakon što ju je najprije na FB-u napao zbog "slučaja restoran".

- Prošle godine, na jesen 2019., putem Instagram anketa su mi moji pratitelji postavljali pitanja, a jedno je bilo i što ja kažem na abortus. Izjavila sam, i stojim iza toga, da je abortus ubojstvo, da je zločin.


I onda sam ukratko objasnila; napisala sam da smatram da je abortus ubojstvo, da dijete ima različit DNA od svoje majke, da može imati i različitu krvnu grupu, i da to nije ženino tijelo - kazala je 20-godišnja influencerica o svom stavu koji je i mnoge druge, ne samo Matanića, neugodno iznenadio, s obzirom na to da se radi o mladoj osobi koja se, uza sve, bavi vrlo modernim poslom.

Uslijedilo je i pitanje o tome što misli o transseksualnim osobama.

- Moj odgovor je bio da ih poštujem, ali smatram da imaju poremećaj seksualnog identiteta - rekla je Stanković, potom potvrdila i svoj dosadašnji stav o ateistima:

- Smatram da pravi ateisti ne postoje, da svatko u svojoj srži vjeruje barem u nešto. To sam objavila prošle godine u ovo vrijeme i moje izjave su sada izvučene u jeku napada na mene.

Na kraju ju je Markić pitala šta kaže na sve što se dogodilo proteklih mjeseci i kakvu je pouku izvukla iz svega.

- Treba mi vremena da sve sagledam, mislim da trebam biti ponosna na sebe, ostala sam staložena. Ponijela sam se daleko zrelije neko netko tko je duplo stariji od me. Što te ne ubije, to te ojača.

Vratila sam se na društvene mreže, idem samo jako - zaključila je Doris.

‘Da je na mom mjestu bio netko nestabilniji...‘


Nakon incidenta s porečkim restoranom mlada je influencerica na vlastitoj koži osjetila cyberbulling.

- Primila sam dosta uvredljivih poruka, da sam guska, jadnica, spodoba, da se ubijem.

Da je na mom mjestu bio netko psihički nestabilniji, digao bi ruku na sebe- iskreno će Doris.

Život u Klisu


Iz Osijeka si, ali čuju ti se i dalmatinski izrazi dok pričaš. Kako to?

- Upisivavala sam srednju školu putem interneta i htjela sam upisati klasičnu gimanziju, jer imam dosta prijatelja koji su pohađali tu gimnaziju.

Čula sam da je dobra podloga za sve fakultete, da predaju izvrsni profesori, a sviđa mi se i katoličko okruženje. Samo me ta gimnazija zanimala.

Došli su upisi i ja sam, iako sam imala dobre ocjene počela padati i shvatila da se neću upisati.

Bez veze sam se, iz fore, prijavila za klasičnu gimnaziju u Splitu i upala sam. Mama i teta su razgovarale i došle na ideju da stvarno upišem gimnaziju u Splitu, da živim u Klisu, malom selu pokraj Splita, ali samo prvo polugodište.

No meni bilo toliko dobro u Splitu da sam htjela ostati do kraja. Nisam imala dobra iskustva u osnovoj školi pa mi je ovo bio pravo osvježenje.

Prihvatili su me kao sam njihova. Slavonci i Splićani se slažu. Volim ja Split, uvijek mi je bio pri srcu - izjavila je Stanković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 13:38