StoryEditor
ShowbizTjelesna dismorfija

Kćer Demi Moore i Brucea Willisa: ‘Kažnjavala sam se jer nisam izgledala poput mame, svi su mi stalno govorili da sam ‘očev blizanac‘ od rođenja‘

Piše PSD
18. svibnja 2021. - 11:24

Najmlađa od tri kćeri slavnih holivudskih glumaca Brucea Willisa i Demi Moore, Tallulah Willis, posljednjih godina vrlo je otvoreno i iskreno govorila o vlastitoj borbi s tjelesnom dismorfijom, a sad je otkrila kako joj se u djetinjstvu čak "zamjeralo" zbog toga što više sliči ocu nego majci, piše Jutarnji list.

- Kažnjavala sam se jer nisam izgledala poput mame, nakon što su mi svi stalno govorili da sam 'očev blizanac' od rođenja... Samoj sebi zamjerala sam tu sličnost i vjerovala da je moje 'u potpunosti muško lice' jedini razlog zbog kojeg me drugi nisu voljeli - priznala je 27-godišnja Tallulah u objavi na Instagramu, gdje je detaljno opisala svoju bitku s tjelesnim dismorfnim poremećajem. 

S vremenom je, dodaje, ipak naučila kako se nositi s nesigurnošću.

- Bila sam i dalje jesam sama po sebi vrijedna, u bilo kojoj životnoj fazi, bez obzira na konfekcijsku veličinu koju nosim, bez obzira na kosu koju u tom trenutku imam! Baš kao i ti! Starenje se događa bez vaše kontrole, vrijeme prolazi i normalno je da će se vaše lice mijenjati... Ljudi prvenstveno trebaju umiriti rane u vlastitim dušama prije nego što pokušaju popraviti 'ono izvana', ono tjelesno - poručila je kći holivudskog para.

Pozvala je druge koji žive s tjelesnim dismorfnim poremećajem "da se ne srame". Inače, spomenuti poremećaj definira se kao zaokupljenost umišljenom ili malom estetskom manom koja izaziva značajnu uznemirenost ili ometa društveno, profesionalno ili drugo djelovanje.

- Ovo nije glupo, uzaludno pitanje, već istinska psihološka bol. Ne bojte se zatražiti stručnu pomoć ako vidite da se s tim ne možete nositi sami - napisala je na Instagramu.

Willis je također otkrila i što je njoj osobno pomoglo u borbi s poremećajem tjelesne dismorfije - naime, ova modna dizajnerica, koja se svojedobno okušala i u glumi, kod kuće je uklonila sva ogledala i sad ih koristi samo kad se umiva i pere zube.

- Uzmite pauzu od društvenih mreža, pronađite pouzdan krug ljudi koji će vam znati vokalizirati vaše okidače poremećaja, odite u šetnju, slušajte glazbu, napravite si opuštajuću kupku, zapišite svoje osjećaje... - savjetovala je Tallulah.

Dirljivu objavu komentirala joj je i majka Demi, koja je napisala: "Lijepo si ovo sročila".

- Ti si savršen spoj oba roditelja i to te čini jedinstvenom - dodali su pratitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 13:22