StoryEditor
ShowbizSPLITSKI SKLADATELJ

Tonči Huljić progovorio o operaciji zbog koje u šali kaže da je postao ‘polukiborg‘. Otkriva i što misli o Lijepoj našoj: ‘Hrvatska je zemlja samo za godišnji odmor i to će još dugo biti...‘

Piše PSD
7. kolovoza 2021. - 13:25

Dok je skladao misu, Tonči Huljić svaka dva dana išao je na masažu, a za Gloriju je kazao i što je tome razlog.

- Prije tri godine sam zbog protruzije diska između dva kralješka završio na operaciji. Umjesto diska, sada imam pločice i vijke od titana pa se šalim da sam počeo mijenjati rezervne dijelove jer se spremam živjeti vječno. Trenutačno sam polukiborg - rekao je splitski skladatelj, priznavši i da je hipohondar.

- Jesam. U mobitelu su mi liječnici na “brzom biranju”. Kao mlađi čak sam neko vrijeme razmišljao o studiju medicine. Oboje mojih roditelja preboljelo je dobroćudni melanom na licu, a u obiteljskoj anamnezi su mi i kardiovaskularne bolesti. Srećom, zasad mi je zdravlje odlično. Koronu sam prebolio, ali sa zanemarivim simptomima, zahvaljujući tome što sam se pet dana prije cijepio - kazao je Huljić.

image
Tonci Huljic snimljen u glazbenom studiju u njegovom stanu 
Sasa Buric/Cropix

Žao mu je što 2000. nije prihvatio ponudu da se s obitelji preseli u London.

- Hrvatska je zemlja samo za godišnji odmor, a pritom ponajprije mislim na mentalitet ljudi. I bojim se da će tako još dugo biti. Mislio sam da u Londonu neću biti sretan. Ne bih imao životni ritam na koji sam naviknuo jer bih po cijele dane bio u studiju, a i moram biti blizu mora kad pišem glazbu. Druga kočnica su mi bili moji izvođači - Jelena Rozga, Grašo... Neko sam vrijeme smatrao da sam ih namirio time što sam kupio diskografsku kuću Croatia Records. No onda sam shvatio da im nema tko pisati pjesme. Nije bilo autora mog "toucha". Ja razmišljam strateški i dugoročno, zbog čega sa svim svojim izvođačima imam familijarne odnose koji traju dvadeset, trideset godina. To je rijetkost i u svjetskim razmjerima - rekao je skladatelj.

item - id = 1118390
related id = 0 -> 1118308
related id = 1 -> 1118152
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 19:48