StoryEditorOCM
PreporukeŠTO TI SE JEDE?

Splićanima ponestaje lokacija na kojima se mogu osjećati kao svoj na svome, ali ovdje ćete uvijek biti dobrodošli

Piše Anamaria Mikulić/Sponzorirani sadržaj
5. srpnja 2024. - 07:00

Nakon napornog radnog dana nitko neće odbiti poziv na ručak. Čak i u slučaju da prijedlog stigne u zadnji čas, vrlo je izgledno da će se uzvanici svim silama potruditi ugurati ručak u svoj raspored. 

S vremena na vrijeme, zaslužujemo odvojiti malo vremena za sebe i prepustiti se uživanju u ukusnom ručku i dobrom društvu. Guštanje u vrhunskoj gastronomskoj ponudi uvijek je pravi doživljaj, a da ne govorimo o vremenu koje ćete uštedjeti ako na jedan dan izbjegnete gužvu u trgovinama, kuhanje i pospremanje posuđa.

– Gdje idemo? Što se tebi jede? – pitanja su koja mogu potaknuti pravu raspravu, dužu i od one koji će od dva Dalmatinca podmiriti račun. 

Bilo da na ručak idete u društvu prijatelja, partnera ili poslovnih kolega, ova odluka gotovo se nikada ne postiže jednoglasno. Rasprave obično kreću od raznovrsnosti jelovnika, preko udaljenosti od centra, do atmosfere i ambijenta. 

Ljeto, vrućina i gužve, dodatno kompliciraju situaciju, posebno u Splitu. Lokalcima polako ponestaje lokacija na kojima se mogu osjećati kao svoj na svome i očekivati istu razinu usluge tijekom cijele godine.

O ukusima se ne raspravlja

Bez obzira u koji sat da je ručak dogovoren, računajte da svi nazočni neće biti istog apetita. Netko se probudio i doručkovao već u ranu zoru pa će do podne biti gladan kao vuk, dok se u isti sat neko tek razbudio i isključivo mu prija nešto lagano.

image
Kristijan Rezo/

Jedna od rasprava kojima najčešće svjedočimo je izbor između mesnog i ribljeg menija. Dok jedni sanjaju o sočnom bifteku sa žara, drugi maštaju o porciji punjenih lignji. Da ne govorimo da se izbor dodatno komplicira kada se u ekipi nađu i vegetarijanci. 

Očito je da se preferencije razlikuju, stoga idealno rješenje može biti restoran koji ima dobar izbor startera kao što su salate, juhe ili razne hladne plate koji mogu zadovoljiti različite ukuse. Također, rižota i tjestenina uvijek su rado viđeni na jelovniku, pogotovo u ljetnim mjesecima kad većina preferira lakšu spizu. 

Glavna jela trebaju uključivati ​​ukusne opcije za ljubitelje ribe, kao što je tuna sa žara ili oborita riba, te opcije za one koji preferiraju meso, poput steaka. Zapečene tikvice sa šalšom, mozzarelom, cheddarom i grana padanom, oduševit će sve vegetarijance. Jednom kad ih probate, bit će vam jasno zašto ih mnogi biraju kao prvu opciju.

Znamo da je teško pronaći restoran koji ispunjava sve navedene kriterije, stoga smo poprilično ponosni što smo uspjeli pronaći splitski restoran koji gotovo u potpunosti odgovara idealnom opisu.   

image
Kristijan Rezo/

Kada kažemo "gotovo", mislimo na bogatu ponudu deserta, koji ne samo da izgledaju kao umjetnička djela, već i oduševljavaju kombinacijama okusa. Moramo priznati da je kombinacija domaće kuhinje prezentirana na moderan način i slatka ponuda u restoranu & baru "Mandrach", ipak nadmašila naša očekivanja. 

Pogled od milijun dolara 

Uz jelovnik koji će zadovoljiti i one najizbirljivije, od presudne važnosti za konačni izbor je svakako i lokacija restorana. Gosti cijene kada ne trebaju trošiti previše vremena na dolazak, parkiranje ili pronalazak lokala. Stoga, blizina centra i dobra povezanost s ostatkom grada značajno utječe na konačnu odluku.

U užurbanom ritmu današnjice praktičnost dolaska jedan je od ključnih faktora, a "Mandrach" nas ni tu nije razočarao. Ovaj već prepoznatljiv ugostiteljski brend smješten je nadomak samog centra i tik uz more te pruža nezaboravan pogled u svako doba dana. 

image
Kristijan Rezo/

Restoran je iznimno prostran i može se pohvaliti velikim brojem stolova prilagođenih kako za parove, tako i za velike skupine ljudi. Bez obzira dolazite li na romantični spoj udvoje ili organizirate okupljanje s prijateljima i obitelji, ovdje ćete pronaći savršeno mjesto za svaku priliku.

Ako planirate poslovni ručak, ugodno ćete se iznenaditi posebnom sobom za sastanke. Privatna prostorija omogućit će vam da razgovarate o važnim temama prije nego što ručak bude spreman. 

Pazilo se na svaki detalj

Pri ulasku u restoran, odmah ćete primijetiti pažljivo odabrane elemente interijera. Jedinstveni ambijent ostavit će snažan dojam, imat ćete osjećaj kao da ste zakoračili u jedan novi svijet.

Pazilo se na svaki detalj kako bi se stvorila atmosfera koja istovremeno odiše elegancijom i i toplinom, pružajući gostima osjećaj udobnosti i luksuza. Glazba je savršene glasnoće, dovoljno tiha da ne ometa, a opet dovoljno prisutna da stvori ugodnu pozadinu.

image
Kristijan Rezo/

Uz sve navedeno, ljubazno osoblje uvijek je spremno pomoći i osigurati da vaš boravak bude što ugodniji. Vaše zadovoljstvo njihov je prioritet, na vama je samo da se prepustite nezaboravnom gastronomskom iskustvu.

Jednom kada ga posjetite, "Mandrach" će postati vaše omiljeno mjesto za ispijanje jutarnje kave, ručkove, večere i druženje uz koktele. Garantiramo da ćete svakim novim posjetom otkriti nove razloge za povratak.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Slobodne Dalmacije i restoran & bar "Mandrach".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 07:02