Došli ste doma gladni, a nema ničeg za ručak. Nemojte odmah naručiti dostavu, gužve su. Pristavite vodu i provjerite imate li u kući koju konzervu tune. Poslužit će i sardine, ali s tunom će biti bolje. Sad otvorite hladnjak i provjerite da nema u nekom kantunu koji listić salate, po mogućnosti rukole, ali bilo koja zelenjava će odgovarati, samo da je ne treba kuhati. Okrenite se, voda je zakipila i sad imate opciju: hoćete manistru ili ćete krumpir. Mi navijamo za krumpir.
Sad se lijepo presvucite, dođite sebi, a mogli ste usput i potopiti to zeleni, ako je lisnata. Ako nije, opet dobro, bit ćete brže gotovi. U međuvremenu povirite u špajzu ima li koja kapula. Još kad bi bila mlada kapulica...
Kad se krumpir skuha, dodajte mu ocijeđenu ribu iz konzerve, kapulu ili kapulicu narezanu na tanke fetice, ubacite to salatnog povrća što ste našli (opcija su, dakako, i kiseli krastavci ili kapari) pa sve lijepo izmiješajte i začinite uljem i kvasinom po svom guštu.
I eto vam brzinskog ručka. Sad znate zašto se kaže da u kući uvijek treba biti barem koja kapula i krumpirić.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....