StoryEditorOCM
Savjetiuspijeva svaki put

Čvrsti šlag bez po‘ muke: slatkom vrhnju dodajte samo jednu žlicu ovog sastojka i gledajte kako nastaje čarolija...

Piše Spiza SD
10. listopada 2023. - 08:10

Napraviti čvrsti šlag uz pomoć praška iz vrećice baš i nije neki problem, no za mnoge je pravi izazov napraviti dobar šlag od slatkog vrhnja. Miksaju i mute, ali nikako da se stisne kako treba. Za optimalan rezultat jednu stvar treba imati na umu, a dobro je primijeniti jedan mali trik...

Ponajprije, da bi se slatko vrhnje dobro istuklo u šlag, treba ga dobro rashladiti, a uputno je i rashladiti zdjelu u kojoj će se tući. A što se tiče malog trika, vrlo je jednostavan: sve što trebate napraviti je dodati slatkom malo najobičnijeg jogurta. Primijetit ćete kako će se slatko vrhnje puno brže no inače pretvoriti u šlag i to poprilično čvrst i postojan.

image
Serge Manceau/Foodcollection Via Afp

Na 250 ml slatkog vrhnja treba dodati jednu žlicu, a ako koristite veću količinu slatkog vrhnja, samo srazmjerno povećajte količinu jogurta. Ovaj zgodan trik ima još jedan mali bonus: produbit će okus šlaga pa će se zahvaljujući delikatnoj noti kiselosti bolje sljubiti s desertom za koji ga koristite, osobito ako je riječ o slastici u koijoj su voće, čokolada ili kava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 08:44