StoryEditorOCM
Savjetiuh, kad se nasupa...

Greška zbog koje pržena riba upije previše ulja: mnogi je rade misleći da će riba tako biti manje masna, kakva šteta...

Piše T. S. M.
6. prosinca 2024. - 09:10

Pravi je užitak zagristi u frišku ribu friško pofriganu, sve do trenutka kad shvatite da se - nasupala ulja. Ajme. Bit će poslije žgaravice i sličnih radosti, o višku kalorija da ne govorimo. No to se lako da spriječiti. Samo treba staviti manje ulja, jel tako? Nije!

Upravo je škrtarenje na ulju razlog zbog kojeg ga riba popije više no što bi trebala. Nije jedini razlog, ali je jedan od bitnijih. Da bi se riba dobro ispržila, ulje je mora pokrivati barem do trećine, dakle, mora u njemu dobro "plivati". Pored toga, ulje mora biti dobro zagrijano, a "plitko" ulje, koliko god ga zagrijali, jednostavno nema dovoljnu masu da zadrži dovoljno visoku temperaturu kad u njega bućnu ribice.

Nalijte ulja, ne škrtarite, a ako niste sigurni koja je vrsta najbolja za prženje ribe baš smo vam nekidan o tome pisali, imamo i savjete nutricionistice, pa se malo podsjetite. Evo ovdje.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2024 10:10