Ljeti kruh traje još kraće nego inače. Jednim dijelom, budimo iskreni, zbog svih onih dobrih ljetnih jela u koje je kruh tako lijepo utočati, ali s druge strane, suhi zrak i ekstremne vrućine pridonose tome da se brže osuši.
Srećom, postoji mali trik uz koji je lako pretvoriti osušeni kruh u mekani. Postupite prema našem savjetu i uživat ćete u kruhu mekanom i podatnom kao da je tek ispečen. Čak će biti i vruć...
Trik je u tome da kruhu vratite vlagu. No, ako ga pokušate navlažiti mokrom krpom, papirnatim ručnicima i rukama, mogli biste završiti s kruhom čija se korica poretvorila u kašu, dok mu je unutrašnjost i dalje suha. Ono što trebate napraviti je navlažiti kruh, a zatim ga zamotati u foliju u ispeći.
Najprije zagrijte pećnicu na 165-170 stupnjeva. Sad provjerite koliko je kruh isušen: ako je tek pomalo suhonjav, zamotajte ga u foliju i ubacite u pećnicu na pet do 15 minuta, ovisno o veličini. Tajna je u tome da ga, nakon što ste ga izvadili iz pećnice, ostavite da stoji, nekih 15-20 minuta, prije nego što ga odmotate i maknete foliju. Učinite li to odmah, ishlapit će vodena para koja ga je trebala potpuno prožeti.
Ako je postao jako suh, prije nego ga umotate u foliju navlažite ga malom količinom vode koju ćete utapkati u koru.