StoryEditorOCM
Savjetibudite na oprezu

Nema slađeg od spize s gradela, ali može biti jako štetna za zdravlje: stručnjakinja nam savjetuje kako tome doskočiti

Piše Merdijana Dugonjić
29. travnja 2024. - 14:16

Dolaskom toplijeg vremena mnogi provode više vremena na otvorenom, često uz jela s roštilja. Kao i kod bilo koje vrste pripreme hrane, prilikom pripreme roštilja od osobite je važnosti higijena prilikom pripreme i rukovanja hranom te njeno pravilno čuvanje kako bismo spriječili pojavu bolesti uslijed konzumiranja hrane.

Dvije najčešće pogreške prilikom pripreme hrane na roštilju su nedovoljno termički obrađeno meso te križna kontaminacija odnosno širenje bakterija iz sirove hranu na hranu koja je spremna za konzumaciju

Roštiljanje zapravo može biti jako zabavno i lako se može pretvoriti u mnogo više od samog pripremanja jela, jer ono prije svega mnogima predstavlja jednu od omiljenih društvenih aktivnosti dolaskom proljeća. Međutim, ako želite u potpunosti iskoristiti sve prednosti roštiljanja, postoje preporuke pri pripremi koje možete usvojiti kako bi roštiljanje bilo što zdravije i sigurnije moguće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 04:55