StoryEditorOCM
Savjetioprez

Neočekivan razlog zašto vam je meso ispalo tako tvrdo: postupak koji koristimo za omekšavanje može imati kontraefekt!

Piše Spiza SD
15. veljače 2023. - 10:49

Nitko ne voli prekuhanu odnosno prepečenu piletinu – suha je, žilava, tvrda i potpuno neukusna – ali svi smo slučajno jednom ili dvaput pretjerali s termičkom obradom te namirnice. Sličan nam se gaf, međutim, što je nešto manje poznato, može dogoditi i ako se zeznemo s mariniranjem. Smisao mariniranja je, podsjetimo, dati mesu više okusa, ali također i u tome da ga uz pomoć soli i kiselina poput jogurta, limunovog soka i octa, omekšamo i učinimo sočnijim. 

Za razliku od mariniranja drugih vrsta mesa, kod kojih je sasvim u redu pustiti marinadu da djeluje cijeli dan pa čak i dulje, mariniranje piletine trebalo bi trajati znartno kraće. Jer upravo je pretjerano izlaganje sastojcima iz marinade koji su zaslužni za poboljšavanje teksture jedan od glavnih razloga zašto u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 17:38