StoryEditorOCM
Savjetivrlo je jednostavno

Ovakva tvrdo kuhana jaja znaku su da kuhar nema pojma: evo kako ćete postići savršen rezultat, mnogi griješe u istome...

Piše T. S. M.
9. prosinca 2024. - 07:05

Jeste li se ikada zapitali kako u restoranima na i web stranicama o kuhanju postižu da je u tvrdo kuhanim jajima žumanjak uvijek savršeno smješten u sredini jaja? Tajna je u super jednostavnom triku koji mnogima nije poznat. Postupak je zapravo vrlo jednostavan.

Stavite jaja u lonac s hladnom vodom i stalno ih miješajte kuhačom. Čim voda zakuha, smanjite vatru na srednju i kuhajte uz povremeno miješanje 8-10 minuta. 

Jaja zatim prebacite u hladnu vodu da se ohlade pa ih ogulite. I pripremite se za savršenstvo...

Dobit ćete jaja sa precizno centriranim žumanjkom, kao stvorena da vam budu na ponos kad ih iskoristite za hladne plate, svečane salate i punjena jaja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. prosinac 2024 07:07