Odlučili ste peći ćevape i pljeskavice ili ste se možda namjerili na burgere? Nudimo vam tri super jednostavna, a učinkovita trika uz koje će vam biti sočni i mekani kao nikad dosad.
Trik broj jedan glasi: za najsočnije pljeskavice s roštilja, osigurajte par kockica leda. Zašto? Zato što ćete na sredinu svake pljeskavice staviti po kockicu leda. Nakon što ih bacite na gril, samo svakoj na vrh stavite kockicu leda. Led će se polako topiti, čuvajući sočnost.
Nije li vam led pri ruci, poslužit će i hladna voda. Kad pečete pljeskavice, samo svakoj na sredinu iskrenite žlicu hladne vode. Bit će neodoljivo sočne.
Trik broj dva pogodan je za one burgere ili malo deblje pljeskavice, a glasi: kad oblikujete meso u pljeskavicu, u sredinu joj umetnite kockicu leda. Učinak će biti isti kao kod prvog trika.
Trik broj tri tiče se i pljeskavica i burgera i ćevapa, a pogodan je za pečenje na tavi ili ravnoj ploči, kao i u pećnici. Vrlo je jednostavan i glasi: najprije pecite meso na uobičajen način, po par minuta sa svake strane, da se lijepo karamelizira i uhvati koricu, a zatim, u finišu, dodajte 50-60 ml vode i sve poklopite poklopcem ili dubljim limom za pečenje pa pecite još minutu-dvije, zatim okrenite i pecite još malo. Zadivit ćete se kako će meso biti sočno.