StoryEditorOCM
SavjetiBITAN DETALJ

Pripazite kad kuhate krumpir: bilo da pripremate salatu, restani, knedle ili njoke, vrlo je važno postupiti ovako

Piše T. S. M.
4. lipnja 2024. - 07:05

Jedna od prvih stvari koju svi naučimo je ispržiti jaja i skuhati krumpire. A upravo oko te dvije stvari mnogi se uporno mjuče, bez obzira na godine iskustva za špaherom. Priznali to oni ili ne, nikad nisu u potpunosti zadovoljni rezultatom. 

O tajnama pripreme jaja pisali smo već puno puta, a i krumpiru je često bilo riječi, no sudeći po interesu naših čitatelja, takvih savjeta nikad nije dosta.

Evo jednog savjeta koji će vam olakšati kuhanje krumpira. Bilo da kuhate krumpire za salatu, restani, njoke, knedle ili neko drugo jelo, postoji jedan detalj na koji biste trebali obratiti pažnju. A to je način na koji stavljate krumpire u lonac.

image
Shutterstock

Da se razumijemo, ovdje je riječ o kuhanju krumpira u kori. Koje nekima zadaje raznorazne muke: krumpir im se ne skuha dovoljno, raspadne se, a ponekad se suoče s kombinaciju tih dviju kulinarskih katastrofa. Razloge je banalan: ne biraju krumpir podjednake veličine. No nije sve u tome, uostalom, ponekad ne možemo birati nego kuhamo ono što imamo. U tom slučaju, kad imate krumpire koji nisu približno istih dimenzija, na umu treba imati jednu stvar.

Krumpire bi trebalo složiti u lonac tako da su veći krumpiri na dnu, a manji na vrhu. 

Pokušajte, bolje je.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 07:07