StoryEditorOCM
Savjetiobratite pažnju

Režete li luk na pravi način? Vrlo je važno kako ćete ga okrenuti, o tome ovisi uspjeh jela koje pripremate. Provjerite!

Piše T. S. M.
10. svibnja 2024. - 08:10

Je li luk bolje rezati poprečno ili uzdužno? Suprotno onome što neki misle, uopće nije svejedno kako ćete ga narezati, a je li ga bolje rezati uzdužno ili poprečno, ovisit će o tome kako ga planirate koristiti.

Ako režete luk za izradu karameliziranog luka, najbolje ga je narezati uzdužno. Postavite ga na dasku za rezanje i preprežite od stabljike prema korijenu, a zatim ga režite na fetice koje ćete potom pretvoriti u kockice. Na taj način rezan luk bolje održava oblik tijekom dugog kuhanja.

image

Znate li vi ova pravila za rezanje luka?

Shutterstock

Želite li da se što bolje raspadne, režite na drugi način. Konkretno, prerežite ga po širini, a zatim svaku polovicu nasjeckajte po želji.

Kako biste narezali luk koji ćete koristiti sirov, recimo u salati, prerežite ga poprečno, a zatim narežite na fetice u obliku polumjeseca.

Trebaju li vam kolutići, recimo za pohanje, luk ostavite cijeli i narežite ga poprečno na fetice željene debljine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 01:00