Luk je jedna od temeljnih namirnica u kuhinji pa nas uvijek tazvesele savjeti za njegovo bolje korištenje, a najnovije nam je otkriće savjet iz 1954. godine kojeg je podržala čak i slavna kuharica Nigella Lawson.
Nigella je na svom profilu podijelila citat iz kuharice Dorothy Hartley, objavljene prije skoro 70 godina: "Zlaćanu ljusku luka ne treba bacati. Dobro je prirodno bojilo za juhe i variva. I jedno i drugo treba uvijek učiniti zlatnim i slatkim i to dodavanjem ljuske luka."
Objava je potakla Nigelline pratitelje da iznesu vlastita iskustva s korištenjem ljuski luka za raznorazne namjene, od kuhanja juhe do bojanja odjeće, a Nigella je prisnažila "Ja temeljac uvijek kuham bez guljenja luka".
Sve skupa nas je zaintrigiralo pa smo malo istražili što kažu drugi stručnjaci i ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....