StoryEditorOCM
SavjetiDOBRO JE ZNATI

Super trik za sočnije pljeskavice: kockica leda stvara čuda, evo kako uz njenu pomoć postići top rezultat. Pomaže i ovo

Piše T. S. M.
3. svibnja 2024. - 08:10

Premda se ne bi reklo na prvu, nije lako savršeno ispeći pkjeskavice Problem osobito zadaju one debeljuškaste, kakvima volimo puniti hamburgere - zbog njihove debljine vanjski sloj se zna isušiti, dok unutrašnjost ostane sirova. S druge strane, mnogima je izazov pogoditi optimalnu temperaturu, zbog čega im pljeskavice redovito izgore. 

No kad vam prišapnemo naš mali trik, svi će vam problemi vezani uz pečenje pljeskavica nestati. Ono što vam treba za postići savršen rezultat je: led. U kockicama.

Dva su načina kako uz pomoć leda možete pomoći pljeskavicama da se se bolje ispeku. Prvi je najjednostavniji i najbolje ga je koristiti za malo tanje "pljeske": nakon što meso bacite na gril, samo mu na vrh stavite kockicu leda. Ona će se polako topiti, čuvajući sočnost.

image
Shutterstock

Drugi način pogodan je za one bucmaste pljeskavice: kad oblikujete meso u pljeskavicu, u sredinu joj umetnite kockicu leda. Učinak će biti isti.

Postoji i treća caka, a ta je najlakša. Kad pečete pljeskavice, samo svakoj na sredinu iskrenite žlicu hladne vode. Bit će neodoljivo sočne.

Treba li vam još savjeta za pečenje pljeskavica i drugog mesa na grilu, pročitajte što nam je na tu temu savjetovao majstor čuvenog leskovačkog roštilja.

Njihov stil roštilja obožava cijeli Balkan, a mi smo dobili top savjete. Majstor iz Leskovca tvrdi da je ovo ključno

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 06:20