StoryEditorOCM
Savjetiza bogatu teksturu

Trik za bolja pržena jaja koji koriste i u restoranima: ovaj će sastojak učiniti čuda, dovoljna je samo jedna žličica

Piše T. S. M.
12. rujna 2024. - 11:18

I utvrdo, i umeko, i ugusto, i uritko... jaja se zaista mogu spremiti na mali milijun način‘, ali ako pronađete jedan baš po svom guštu, komodno ga možete koristiti svaki put. Jedan od najjednostavnijih, ali i najomiljenijih načina pripreme jaja je kajgana, jelo za koje je jaja dovoljno promiješati da im se sjedine bjelanjak i žumanjak, malo začiniti te ubaciti u dobro zagrijanu tavu premazanu uljem, mašću ili maslacem.

Jednostavno, ali ne toliko da ne bi bilo prostora za usavršavanje.

Premda je kajgana savršeno ukusna i kad se koriste isključivo jaja uz dodatak malo soli, još je boljom mogu učiniti dodaci poput papra, svježeg začinskog bilja i ribanog sira. Korak dalje bio bi dodatak vrhnja ili krem sira, što bi jelo, doduše, učinilo malo težim i manje prozračnim, ali bi postalo kremasto.

Postoji još jedan malo manje poznat trik koji zvuči pomalo bizarno, no oni koji su ga isprobali uvjeravaju nas da je dobar. Navodno ga koriste i u restoranima kako bi postigli bogatiju, kremastiju teksturu. A vrlo je jednostavan: majoneza. 

Za kajganu od dva jaja bit će vam dovoljna jedna žličica majoneze, a dodat ćete je dok jaja miješate s ostalim sastojcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 11:25