Dodatak korice limuna ili naranče jedan je od najboljih načina za podignuti okus jela, bilo slatkog, bilo slanog. Aromatična korica puna je eteričnih ulja koja divno zamirišu tek što agrum dodirne ribež. No sva ta divota ima i svoju tamnu stranu, a ta je - čišćenje ribeža. Ako vam je isto kao i nama prava tlaka čistiti gratakažu, svidjet će vam se ideja koja je osvojila društvene mreže.
Sve što treba napraviti je - koristiti papir za pečenje. Naravno, prethodno ga treba prisloniti uz ribež.
Kad postupite na ovaj način, zaštitit ćete ribež od prljanja, ali ćete ipak uspjeti naribati koricu. Pretpostavljamo da ste sad malo skeptični, i mi smo bili, ali ovaj trik zaista pali. Pokušajte i uvjerit ćete se.
Baza je u tome što je papir za pečenje jako tanak, ali je istovremeno i relativno čvrst i otporan na habanje. Tahvaljujući tome, neće se lako poderati kad ga pritisnete o ribež, niti će zaštititi koricu agruma od djelovanja ribeža. Sve što trebate napraviti kad ste naribali koricu je preklopiti papir, oprezno ga odlijepiti od ribeža te istresti koricu na tanjur ili izravno u jelo koje želite aromatizirati citrusnim notama.