StoryEditorOCM
Savjetigurmani, pozor!

Znate li kako se pravilno reže i čuva sir? Ovo su stvari koje pravi ljubitelji moraju znati, presudne su za okus i trajnost

Piše Spiza SD
17. veljače 2023. - 14:28
French Cheese platter with camembert, brie, Gorgonzola, parmesan, honey, nuts and herbs. White background. Top view./Shutterstock

Sir je za neke omiljena, a za neke namirnica koju apsolutno preziru. Prva skupina ipak broji nešto više članova, zbog čega je ova mliječna namirnica mnogima poseban "gušt" do kojeg drže. 

Svi oni koji planiraju ili sebi već kupuju fine, ukusne, aromatične sireve, moraju znati da postoje određena pravila kojih se trebaju pridržavati kako bi ih što duže očuvali svježima - i naposljetku, što duže uživali u njima. 

Ovo je nekoliko savjeta kojima ćete produljiti rok trajanja vašeg omiljenog sira

Kako ih rezati

Svaki sir, ovisno o njegovoj strukturi, reže se na drugi način. 

Primjerice, meki sirevi koji se mrve trebali bi se rezati mokrim nožem, kako bi njihove kriške ostale u komadu. Sirevi koji imaju koru trebali bi se rezati tako da im svaka kriška ima i koru i komad sr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. studeni 2024 18:18