Pečeni krumpir jedan je od najjednostavnijih priloga koji manje više svi znamo pripremiti, no što je s batatom? Narančasti slatkasti plod znamo skuhati - na pari ili u vodi, ali ne predugo - ali kako ga ispeći da bude baš slastan? Ispeći batat malo je teže no ispeći krumpir, jer kako batat sadrži više vlage, treba mu više vremena da se ispeče. Taj se proces može malo skratiti ako se umjesto obične pećnice koristi mikrovalna, ali ona mu ne može dati hrskavost.
Mnogi tvrde da je pečeni batat najbolji kad se peče u običnoj pećnici, u komadu, pa se nakon što je pečen napuni slasnim nadjevima.
Ono što pojednostavljuje njegovo pečenje je činjenica da ga ne morate guliti - samo ga dobro izribajte pod mlazom vode. Nakon što ste ga tako pripremili, izbodite ga vilicom pa ga ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....