Mnogi su danas na mukama što pripremiti za ručak. Valentinovo je, ali počela je korizma... Srećom, rješenja postoje, samo ih se treba sjetiti, a ako vam memorija već pomalo šteka, nudimo vam rješenje. Ukusno je i zdravo, nema mesa, ali je zasitno, a pritom ćete uživati.
Nudimo vam super recept za tjesteninu sa slanutkom i špinatom, začinjenu ružmarinom i ribanim parmezanom (možete ga zamijeniti i biljnim ribanim sirom). Priznajte da ne zvuči loše...
Tjestenina sa slanutkom i špinatom
Sastojci:
300 g sušenog slanutka
250 g tjestenine
100 g špinata
1 l juhe od povrća
120 ml pirea od rajčice
2 lista lovora
2 grančice ružmarina
2 čilija
1 mrkva
1/2 luka
1/2 stabljike celera
parmezan
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Potopite slanutak preko noći.
Sutradan na ulju ispirjajte nasjeckani celer, mrkvu i luk uz dodatak čilija. Nakon nekoliko minuta dodajte pire od rajčice, slanutak, lovorov list, ružmarin i juhu pa kuhajte dok ne provrije, zatim malo smanjite vatru i poklopite pa kuhajte oko sat vremena.
Čim je slanutak kuhan, maknite ružmarin i lovor, dodajte dobar prstohvat soli i tjesteninu pa kuhajte dok se tjestenina ne skuha. Kad je skoro gotova ubacite špinat, kratko prokuhajte i maknite s vatre. Podijelite u tanjure i pospite ribanim parmezanom.