Mmmm, da nam je nešto slatko.... Možda kakva krafnica. Samo tko će se sad gnjaviti, a ni pri ruci nam nije sve što je potrebno za pripremiti ih. Samo malo, što je ovo - recept za krafne od samo dva sastojka? Kakva je to sad zafrkancija? A mlijeko, a kvasac, a rum, a...? Ništa a, ništa kako. Ako želite krafne bez puno truda i uz malo troška, samo slijedite recept koji ćete pronaći u nastavku.
I ne zezamo vas, trebaju vam zaista samo dva sastojka. Okej, nismo računali šećer u prahu. A znate što je dodatni bonus? Jedan od njih je zdrava namirnica. Zaista, može li bolje? Teško!
No zašto bi ovo bilo čudno? Kolači s bananom su sočni, mekani i mirisni, čak i kad im ne dodamo začine, a već su dobro poznata stvar.
Brzinske krafne
Sastojci:
75 g banane (1 banana)
95 g samodizajućeg brašna
Priprema:
Zgnječite bananu u glatki pire pa je izvažite i pripazite da dobijete navedenu količinu. Po potrebi načnite još jednu bananu.
Umiješajte brašno (ako nemate samodizajuće, koristite obično i dodajte mu žličicu praška za pecivo) i mijesite tijesto dok ne izgleda kao tijesto za pizzu, ali malo ljepljivije i vlažnije. Ako tijesto izgleda presuho, jednostavno dodajte još malo zgnječene banane. Ako je premokro, pospite još brašna.
Namažite ruke uljem, zahvatite otprilike žlicu tijesta, oblikujte ga u kuglu i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Ponavljajte dok se svo tijesto ne pretvori u kuglice.
Krafne možete pržiti u vrelom ulju ili ih premazati uljem uz pomoć kista i peći u pećnici. Pripazite samo da ih u tom slučaju poredate s otprilike tri centimetra razmaka.
Gotove pospite šećerom u prahu.