StoryEditorOCM
Slanolakše ne može

Brzinski recept za kajmak oduševit će ljubitelje te kremaste poslastice: gotov je za pet minuta, a savršen uz ćevape

Piše Spiza SD
27. listopada 2023. - 13:45

Tko može odoljeti dobrom domaćem kajmaku? Volimo ga kao prilog ćevapima i drugim specijalitetima s roštilja, guštamo ga dodati u variva s povrćem, obožavamo ga pomiješati sa sjeckanim paprikama i kiselim krastavcima za fini namaz... Ma nema do dobrog kajmaka.

Već mo vam pisali kako ga napraviti kod kuće, no dali smo vam samo tradicionalni recept za koji ipak treba ponešto truda i još više vremena. Sad ćemo vas razveseliti jednim brzinskim receptom uz koji ćete bez po muke i za čas dobiti kajmak. Poštenije bi bilo reći zamjenu za kajmak, jer tradicionalno se kajmak radi od slojeva i slojeva skorupa s neobranog mlijeka, koji se slažu u posudu koja se zove čabrica i blago sole.

U ovom je slučaju sve daleko jednostavnije, a okusom i kremoznošću se nećete razočarati.

Brzinski kajmak

Sastojci:

500 g punomasnog krem sira
490 g punomasnog kiselog vrhnja
​260 g feta sira

Priprema:

Feta sir protisnite kroz sito. U velikoj zdjeli pomiješajte propasirani sir, kiselo vrhnje i krem ​​sir dok svi sastojci ne postanu glatki. Ohladite, a prije posluživanja na vrijeme izvadite da dođe na sobnu temperaturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2024 07:00