StoryEditorOCM
Slanopogledajte video

Candy Cane keksići savršen su dodatak vašim božićnim slasticama, a mogu poslužiti i kao dekoracija. Dobili smo recept!

Piše T.S.M.
16. prosinca 2023. - 09:15

Jedan od novijih božićnih običaja koji su mnogi rado prigrlili je korištenje Candy Cane slatkiša za dekoriranje blagdanskih aranžmana i za ukrašavanje božićnog drvca. Jeste li ikad gricnuli koji? Ako jeste, znate da imaju fini okus po peperminta, odnosno bar bi ga trebali imati. Nažalost, u mnogim je slučajevima riječ o gotovo nejestivoj masi šećera. I zato vam preporučujemo da oh izradite sami i to u obliku keksa.

Upravo takve radi Mateja Kobeščak, koju pratimo na Instagramu muffinmunchies_.  Njeni su od prhkog tijesta i s okusom vanilije. Mateja poručuje da divno mirišu i da su baš savršeni uz šalicu mlijeka.

Candy Cane keksi

Sastojci:

150 g maslaca
75 g šećera u prahu
210 g glatkog brašna
1 žličica paste od vanilije
malo soli

Priprema:

Izmiksajte maslac i šećer, dodajte vaniliju pa umiješajte brašno i sol.

Podijelite tijesto na dva jednaka dijela i u jedan dio dodajte crvenu boju (ili žlicu kakakaa ako nemate boju).

Napravite jednu kuglicu od crvenog i jednu od bijelog tijesta, izvaljajte ih rukama u trakicu, trakice spojite na vrhu pa preklapajte jednu preko druge. Ponovno malo izvaljajte rukama i redajte na lim za pečenje obložen papirom.

Ako vam je tijesto previše mekano za rukovanje, kratko ga ohladite pa oblikujte štapiće.
Stavite u hladnjak na barem sat vremena pa pecite na 180C 12-ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 00:51