StoryEditorOCM
Slanovrijedi probati

Domaće knedle po ovom receptu uspijevaju baš svaki put: bit će još ukusnije i mekanije ako zamijenite ova dva sastojka

Piše S. Š.
29. kolovoza 2024. - 13:34

Recepata za ukusne juhe, bistre, kremaste, guste, od povrća i sezonskih namirnica, od onih iz modernih kuharica pa do onih iz starinskih recepata, ima koliko hoćete – za svačiji gušt i za svaku prigodu. Ovaj put za sve "manistraše" i zaljubljenike u izvorne recepte naših baka donosimo jedan recept za ukusne domaće knedle kako bi obogatili svoje juhe.

Iako je recept jednostavan, rezultat nas svaki put iznova oduševi... Knedle pripremljene na ovaj način mekane su kao pamuk i ne raspadaju se u juhi. Ako želite da budu još ukusnije i slasnije, koristite mast umjesto ulja. Svakome će uspjeti iz prve i bit će baš onakve kakve su nekad pravile naše bake. Treba vam samo nekoliko jednostavnih sastojaka, a onda pažljivo pratite upute i oduševite svoje ukućane pravom domaćom spizom!

Domaće knedle

Sastojci:

1 jaje
1 žličica ulja ili masti
prstohvat soli
4 žlice griza

Priprema:

Odvojite bjelanjak i žumanjak. Bjelanjak istucite u snijeg, a zatim mu dodajte žumanjak i pomiješajte da se smjesa sjedini. Ulijte ulje ili mast i dodajte griz, pa lagano promiješajte. Ako je potrebno, dodajte još jednu žlicu griza.

Smjesa treba biti gusta, ali ne previše. Kad je gotova, ostavite je 10-ak minuta da nabubri. Žlicu prvo smočite u juhu pa uzmite smjesu i lagano je spustite u juhu. Nemojte napuniti cijelu žlicu jer će tada knedle biti ogromne. Kad ste gotovi, poklopite lonac, ostavite da se kuhaju pet minuta i juha je gotova. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 12:22