StoryEditorOCM
Slanobrzo i jednostavno

Donosimo nekoliko odličnih ideja za ukusnu i laganu večeru: kombinacije će vas možda iznenaditi, ali su za prste polizat

Piše S. Š.
1. rujna 2024. - 17:30

S vremena na vrijeme često nam je teško naći motivaciju za pripremu složenih obroka. Svi tragamo za brzim i osvježavajućim rješenjima koja ne zahtijevaju puno vremena uz štednjak. Zato smo odlučili pronaći nekoliko kreativnih ideja za večeru koje će vas možda iznenaditi, ali će zasigurno oduševiti svakoga tko kuša zalogaj!

Otkrijte ukusne kombinacije voća i mesa, spoj koji se čini neobičnim, ali u stvarnosti donosi fantastične rezultate. Ova jednostavna i brza jela možete pripremiti u tren oka, a okusni doživljaj bit će prava poslastica za ugodne večeri s ekipom. Evo ideja za večeru koja će vas osvježiti i zadovoljiti, a da ne potrošite previše vremena ili energije.

Salata s lubenicom i ružičastim preljevom

Sastojci:

Za jednu veću zdjelu

300 g slanog feta sira
150 g rikole
200 g kuhane kvinoje
300 g lubenice
100 g jagoda
100 g malina
aceto balsamico (s okusom maline)
listići mente
dvije žlice pesta genovese
začini po želji
maslinovo ulje

Priprema:

Prema uputama na pakiranju skuhajte kvinoju, a potom je ohladite. U međuvremenu narežite lubenicu i sir na kockice. Operite rikolu i voće, narežite jagode, a potom od aceta balsamica, maslinova ulja i začina napravite gusti preljev. Sjedinite sastojke, prelijte ih pestom i preljevom, a zatim ukrasite listićima mente. Salatu servirajte dobro ohlađenu.

Salata s dinjom, breskvama i puretinom

Sastojci:

Za veliku zdjelu

300 g slanog feta sira
300 g svježe puretine
100 g zelene salate kristal
100 g potočarke
400 g dinje
4 breskve
2-3 limuna
sol, papar
Začini: kopar, ružmarin, peršin, granule češnjaka, čili sjemenke
maslinovo ulje
aceto balsamico od bijelog vina
3 žlice senfa
bučine sjemenke
med

Priprema:

Ispecite puretinu na tavi, a zatim je prelijte limunovim sokom i pospite paprom. Pripremite voće tako da ga narežete, a salatu dobro operite. Na istoj tavi kratko popecite ploške limuna. U međuvremenu pripremite preljev: pomiješajte pečeni limun, limunov sok, maslinovo ulje, aceto i dvije žlice meda. Kad je puretina gotova, narežite je na komade i sjedinite sa salatom i voćem. Sve prelijte pripremljenim preljevom i pospite bučinim sjemenkama. Poslužite kao hladnu ili toplo-hladnu salatu.

Salata od šarenih rajčica i bifteka

Sastojci:

Sastojci za dvije osobe

150 g slanog feta sira
300 g mješavine šarenih rajčica 
300 g rajčice volovsko srce
100 g svježih listova bosiljka
250 g bifteka
maslinovo ulje
krupni papar i sol
mladi luk
ružmarin i origano

Priprema:

Zagrijte tavu i ispecite biftek prema željenoj razini pečenja, zatim ga narežite na manje komadiće. Rajčice volovsko srce narežite na krugove i posložite ih na dno posude za serviranje salate. Dodajte šarene mini rajčice, a u sredinu posude stavite komade slanog feta sira i pripremljeni biftek. Pripremite preljev od maslinova ulja, začina i svježeg bosiljka, pa njime prelijte salatu. Za kraj, salatu ukrasite listovima bosiljka i pospite krupnim paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 23:53