Je li burek ili pita, vječno je pitanje. Ovisno o punjenju i načinu savijanja, brojne su vrste slatkih i slanih pita, od sira, zelja, krumpira, jabuka, jogurta... Ali burek, on je jedan i jedini, nadjeven mesom. Zato njemu dajemo prednost jer ovo tradicionalno bosansko jelo od razvučenog tijesta s punjenjem od mesa poznato je diljem svijeta.
- Burek može biti samo od mesa, sve su drugo pite – potvrđuje Dubrovkinja Edina Macanović, poznavateljica bosanske kuhinje, onakve kako su je nekoć ‘nane radile‘.
- Puno njih me učilo pripremiti burek, od tetki do svekrve, od svake ponešto naučiš ali je praksa najbitnija. Puno sam jufki bacila, puno je bureka ostalo nepojedeno dok nisam ‘razvila‘ onaj pravi. Jako je jednostavno, a opet zahtjevno. Treba imati ruku i osjećaj za tijesto, bit...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....