StoryEditorOCM
Slanotop kombinacija

Gulaš kakav još niste probali: ovo je veliki specijalitet obožavan zbog mesa koje se topi u ustima i punog, bogatog okusa

Piše T. S. M.
18. srpnja 2024. - 07:05

Gulaš i njemu slična jela koja se dugo kuhaju osmišljeni su za pripremu mesa s manje atraktivnih pozicija - onog kojemu treba dulja termička obrada kako bi sasvim omekšalo. No postoji jedna vrsta gulaša (doduše, gulaša u nekom širem smislu - možda bismo ga čak mogli svrstati u paprikaše) koja se priprema od teletine.

Riječ je o dobro poznatom receptu s Korzike, a spominjemo vam ga ne samo zbog toga što se odlikuje vrlo mekim mesom i lijepim, punim okusom, nego i zbog toga što su za njegovu pripremu, pored teletine, potrebne i paprite te rajčice, a one su upravo u stađunu.

Nabavite kvalitetne sastojke i bacite se na pripremu ovog specijaliteta, nećete pogriješiti.

Gulaš od teletine s paprikama

Sastojci:

1,2 kg teleće lopatice bez kosti
50 g glatkog brašna
375 ml bijelog vina
3 žlice maslinovog ulja
4 paprike
4 rajčice
4 režnja češnjaka
3 grančice peršina
2 grančice timijana1 luk
1 list lovora
sol, papar

Priprema:

Teletinu očistite od masnoće i narežite na kockice od 5 cm, pospite ih brašnom pa ih prepržite na zagrijanom ulju. Kad lagano porumene izvadite ih sa strane, a u istu posudu dodajte nasjeckani luk i paprike. Pirjajte ih dok ne omekšaju pa im dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte još 2 minute.

Vratite meso i sok koji je pustilo natrag u tavu, dodajte rajčicu, začinsko bilje i vino, a zatim začinite solju i paprom pa pustite da kratko prokuha te smanjite vatru.

Poklopite i pirjajte oko 2 sata pa poslužite uz kuhanu tjesteninu i još nasjeckanog peršina. 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. kolovoz 2024 09:40