StoryEditorOCM
Slanoza polizat‘ prste

Gulaš koji ne trebate miješati ni podlijevati: ovaj recept je pravi spas, a jamči da će se meso rastapati od mekoće

Piše Spiza SD
25. listopada 2023. - 13:29

Svi volimo gulaš, ali samo ga istinski entuzijasti vole i pripremati. Jer treba ga tetošiti, pružiti mu ljubavi, pažnje i vremena, ne bi da je ćudljivi kućni ljubimac a ne jelo... Ako vam je mrsko puno se gnjaviti s miješanjem i podlijevanjem ili za to nikad nemate dovoljno vremena, nudimo vam rješenje. Pripremite gulaš iz pećnice. Da, na početku ćete se morati potruditi, ali čim ga "uputite" i ubacite u pećnicu, moći ćete se posvetiti čemu god hoćete. Ovaj recept za spas za sve koji se muče s multitaskingom ili jednostavno pate od manjka entuzijazma. Pored toga jamči da će se meso, jednom kad priprema bude gotova, rastapati od mekoće.

Gulaš iz pećnice

Sastojci:

2 kg govedine ili junetine za gulaš
500 g krumpira
1 l povrtne ili goveđe juhe
100 ml umaka od rajčice
5 mrkvi
3 češnja češnjaka
2 stabljike celera
2 lista lovora
1 luk
3 žlice brašna
2 žlice ulja
2 žličice slatke crvene paprike
sol, papar

Priprema:

Meso narežite na veće kockice pa ga začinite solju i paprom te uvaljajte u brašno i pržite na zagrijanom ulju uz miješanje dok ne uhvati boju sa svih strana. Koristite posudu koja može ići u pećnicu.

Dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok ne porumeni, a zatim dodajte usitnjeni češnjak i pirjajte dok češnjak ne zamiriše. Dodajte umak od rajčice i pirjajte još oko minutu-dvije.

Dodajte krumpir narezan na kocke, mrkvu narezanu na kockice ili kolutiće, nasjeckani celer i začine pa zalijte toplom juhom i promiješajte da se sjedini, stružući po dnu da se odlijepe komadići koji su se za njega uhvatili tijekom pirjanja.

Prebacite u pećnicu zagrijanu na 165 stupnjeva i pecite poklopljeno 1 i pol sat do 1 sat i 45 minuta. Izvadite lovor i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 17:09