StoryEditorOCM
Slanotalijani znaju što valja

Gusto, krepko jelo s povrćem, kobasicom i pancetom zagrijat će vas i zasititi. Ne zaboravite dodatak za još bolji okus!

Piše T.S.M.
4. prosinca 2023. - 15:20

Konačno je zahladnjelo, a to znači da je vrijeme za promjenu jelovnika. Zima traži malo jaču spizu, koja će nas zagrijati i dati nam energije, a među jelima koja lijepo griju je jedan talijanski specijalitet - zuppa toscana. Toskanska juha nema puno zajedničkog s vodenastim juhicama kakve ovdje radimo, ovo jelo više podsjeća na gusto varivo ili ono što se nekoć nazivalo "čorbicom".

Među glavnim sastojcima su kelj, krumpir, luk, češnjak i nešto fino suhomesnato - po mogućnosti pikantna talijanska kobasica koja se oljušti od omota i izdrobi u jelo ili barem dosta pancete. Pa što vam dođe pod ruku.

Ne zaboravite osigurati i malo kvalitetnog tvrdog sira jer zuppa toscana se tradicionalno poslužuje prekrivena naribanim sirom.

Zuppa toscana

Sastojci:

450 g pikantne kobasice
17...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 08:13