Jeste li ikad čuli za učkur pitu? Ako niste, vrijeme je da se s njom pobliže upoznate, najbolje iz prve ruke: ispecite je što prije. Sigurni smo da će vam se svidjeti jer ima puno obožavatelja i to zahvaljujući tome što je jako tanka i hrskava pa je kao stvorena za lagani obrok, čak i kad pritisnu ljetne vrućine.
Učkur pita specijalitet je tradicionalne bosanskohercegovačke kuhinje, nastao pod utjecajem turske. Sama riječ učkur turskog je porijekla i označava konop, a upravo na smotani komad konopa nas i podsjeća dok je gledamo. Kore za učkur pitu uvijek se prave ručno i jako su tanko razvučene, a što se tiče nadjeva, može se puniti mješavinom mljevenog i usitnjenog suhog mesa, ali isto tako i sirom kao i krumpirom.
Učkur pita
Sastojci
500 g brašna
150 g junetine...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....