Voplite li cheesecake i čokoladu, a izbjegavate brašno, imamo savršen recept za vas. Ova kremasta i sočna, ali vrlo lagana torta svoju finu teksturu može zahvaliti tome što se umjesto običnog svježeg ili krem sira koristi ricotta, a pritom ne sadrži gluten ni kvasac. Lijepo je aromatizirana narančom, a što je još bolje, može biti gotova za manje od sat vremena.
Kremasta poput svih slastica s ricottom, priprema se s vrlo malo sastojaka. Po želji je možete poslužiti uz vrući preljev od čokolade, kuglicu sladoleda ili žličicu-dvije šlaga. No sasvim ju je dovoljno samo malo posuti šećerom u prahu.
Torta od ricotte i čokolade
Sastojci:
500 g ricotte
200 g čokolade
150 g šećera
4 jaja
1 naranča
šećer u prahu
Priprema:
Izmiksajte jaja i šećer, a kad smjesa naraste i posvijetli dodajte koricu naranče i ricottu pa sve dobro promiješajte. Na kraju dodajute otopljenu čokoladu i mutite dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
Smjesu izlijte u kalup za tortu promjera 22 cm kojemu ste dno obložili papirom za pečenje pa pecite 40 minuta na 170°C.
Pečenu tortu pospite šećerom u prahu.