Čini nam se da svi pokušavaju smisliti što bolji način za iskoristiti tikve u slatkim receptima, a baš jako dobru ideju za to pronašli smo kod blogerice Mateje Krvarić Zobec koju pratimo na Instagram profilu Uvijek gladna.
Mateja je tikvu iskombinirala s krema sirom u predivnom cheesecakeu u čijoj su podlozi speculoos keksi. Nas je pridobila i jedva čekamo isprobati ovaj recept, a isto preporučujemo i vama. Odmah će vam razvedriti tmurni jesenski dan...
Savršeni cheesecake od bundeve
Sastojci:
Baza:
200 g speculoos ili drugog keksa sa cimetom
100 g maslaca
Krema od bundeve:
350 g pirea od bundeve
500 g krem sira
100 g kiselog vrhnja punomasnog
50 g kokos ili smeđeg šećera
100 g bijelog šećera
1 žličica pumpkin spice začina
2 jaja
1 žlica gustina
Premaz:
250 g kiselog vrhnja puno...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....