StoryEditorOCM
Slanonajbolji doručak

Mekane bublice gotove za pola sata: nema dizanja ni gnjavaže, savršene su uz slano i slatko. Tajna je u ovoj kombinaciji

Piše T. S. M.
27. srpnja 2024. - 08:15

Po ljetnim vrućinama baš i nije najveći užitak uhvatiti se pečenja peciva, no kad je pecivo ovako dobro kao po receptu koji vam donosimo, e onda se ipak isplati malo namučiti i podići temperaturu kuhinje na jedva podnošljivu.

Otkrit ćemo vam recept za brze bublice koje su tako mekane i podatne da se tope u ustima. Tajna njihove primamljive mekoće je u dodatku jaja i jogurta u tijesto, a zbog toga što sadrže ulje neće biti suhe i žilave. Zahvaljujući tome što ne sadrže kvasac nego prašak za pecivo, uopće ne morate čekati da se tijesto digne - odmah su spremne za pečenje.

Izuzetno su ukusne i same, poslužene uz mliječni napitak ili jogurt, ali još su bolje sa slanim i slatkim nadjevima - od domaćeg džema i Nutelle preko sirnih namaza i kajmaka pa do buđole i drugih suhomesnatih delikatesa.

Mekane bublice s jogurtom

Sastojci

375 g brašna
135 g jogurta
80 ml ulja
1 jaje
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
1/2 žličice šećera

Priprema:

Izmiksajte jaje, jogurt, ulje, sol i šećer pa im dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo. Dobro izmiješajte pa umijestite glatko tijesto. Bude li pretvrdo, dodajte mu još žlicu jogurta (svako brašno na drugačiji način upija tekućinu).

Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi pa okruglim kalupom režite bublice, kao da radite krafne, i slažite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje ili premazan maslacem i posut brašnom (otresite višak da ne počne gorjeti za vrijeme pečenja).

Pecite bublice dvadesetak minuta na 200 stupnjeva Celzija (vrijeme pečenja ovisit će o debljini tijesta i jačini pećnice).

Gotove su kad se lijepo napuhnu i uhvate zlaćanu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 19:01