StoryEditorOCM
Slanodalmatinska delicija

Najbolji crni rižot skuhat ćete ako imate malo - ribe. Dobili smo savjete stručnjaka za jelo dostojno svečanog jelovnika

Piše Spiza SD
22. prosinca 2023. - 11:00

Crni rižot kultna je dalmatinska delicija u kojoj će mnogi uživati u danima koji su pred nama, a kako bi im to specifično jelo ispalo na najbolji mogući način, dobro će im doći savjeti stručnjaka. Konkretno, savjeti Zvonimira Ljaljića, majstora kuharstva i stručnog učitelja kuharstva Srednje škole Brač iz Supetra.

Meštar Ljaljić održao je radionicu o pripremi sipe i lignje, na kojoj je bila ekipa Slobodne Dalmacije (podsjetite se ovdje), pa je našoj reporterki Tanji Šimundić Bendić, pored ostalog, otkrio i kako pripremiti najbolji crni rižot. 

Vjerovali ili ne, za pripremu te delikatese pored sipe i riže trebat će vam i malo ribe.

-  Temeljac mora biti od mješavine riba, ako ih nemate dobro će nam doći i oslić. Riba se kuha na lagano,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 07:02