StoryEditorOCM
Slanopuna usta okusa

Najbolji lagani ljetni obrok: tost s pečenim rajčicama idealan je za doručak, marendu ili večeru, a tajna je u ovome

Piše T. S. M.
13. kolovoza 2024. - 07:05

Avokado tost je prošlost, sad su svi oduševljeni tostom s pečenim rajčicama. Čak i ako vas nije osobito briga kako se kreću trendovi u svijetu hrane, ovo je jedan o kojem biste trebali ponešto zunati, iz sasvim jednostavnog razloga: ovo je tako dobro da nećete povjerovati dok ne probate.

Tost s pečenim rajčicama jako je zgodna opcija za doručak, marendu ili večeru pa čak i ručak, ako niste jako gladni, a razloga zašto smatramo da je možda čak i najbolji izbor za lagani ljetni obrok je puno.

Ponajprije, zaista pršti od okusa. Nadalje, jako ga je lako napraviti, osobito ako ste rajčice ispekli unaprijed. Treće, i nimalo manje važno, rajčice su pune sastojaka koji čuvaju kožu od štetnog utjecaja sunčevih zraka.

image
Shutterstock

Kao što smo već spomenuli, ovo se jelo priprema lako, a da bi vam uspjelo baš kako treba, na jednu stvar morte pripaziti: ključno je da su rajčice za vrijeme pečenja prekrivene uljem u što većoj mjeri. Neka vam ne bude žao ulja, višak ćete iskoristiti za salate, tjestenine i slična jela.

Recepata za ovo jelo pune su društvene mreže, a mi vam ovog puta predlažemo (malo modificiran) recept s Instagram profila Katerynascafe.

Tost s pečenim rajčicama

Sastojci:

350 g cherry rajčica
4 komada tosta ili 2 veće fete kruha
4 žlice krem sira
3 češnja češnjaka, tanko narezana
maslinovo ulje
bosiljak
sol

Priprema:

Sve sastojke (osim sira i tosta) stavite u manju posudu za pečenje i ubacite u pećnicu zagrijanu na 190-200 stupnjeva te ih pecite oko pola sata do 45 minuta, odnosno dok ne omekšaju. Rajčice, ovisno o veličini, ostavite u komadu ili ih prerežite na pola. Čak i ako ih ostavite cijele, neke će rajčice za vrijeme pečenja puknuti, ali to je u redu, obogatit će umak.

Tostirajte kruh, odnosno tost, premažite ga krem sirom i zatim na sir stavite po žlicu do dvije pečenih rajčica. Po želji dodajte još malo soli i začinskog bilja, svježeg ili sušenog te sve još malo pokapajte uljem u kojem su se pekle rajčice.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 15:27