StoryEditorOCM
Slanosavršenstvo

Njegove recepte obožava cijela regija, a nama je otkrio kako priprema jednostavan specijalitet s paprikama. Pogledajte!

Piše Spiza SD
24. rujna 2023. - 11:28

Čini se kako ovih dana cijeli Balkan peče, kuha i puni paprike. Naravno, jer upravo smo ušli u završnicu sezone tog omiljenog povrća. Mnogi će vam reći i da su sada najbolje, inzistirajući na tome kao svi mi što se tješimo da je bablje ljeto najbolje za kupanje. Možda i jesu, a možda je za to kriv okus nostalgije koji već za njima osjećamo, znajući da ih uskoro više neće biti (osim ako smo ih pospremili u zimnicu).

Bilo kako bilo, zaista je teško izdvojiti recept za paprike koji bismo mogli nazvati najboljim, ali ozbiljan kandidat za tu titulu stiže nam iz kuhinje Hajrudina Šišića, BiH food blogera čije recepte obožava cijela regija. Hajrudin, na Instagramu poznat i kao Harry Cooper, kako mu glasi naziv Ig profila, za ovo jelo koristi crvene roga paprike i feta sir koje kombinira, a zatim zapeče.

Ono što nam se sviđa u njegovom receptu je to što paprike ne treba guliti pa je sve puno jednostavnije i brže gotovo. Toplo vam savjetujemo da nabavite paprike dok ih još ima pa isprobate kakve su po ovom receptu koji vam uz njegovo dopuštenje prenosimo.

Paprike punjene sirom

Sastojci:

3-4 svježe crvene paprike ⁣
250 g feta sira ⁣
300 g kiselog vrhnja
začini (malo soli, mediteranski začini) ⁣

⁣Priprema:

Paprike operite i očistite pa ih punite smjesom izmrvljenog feta sira, vrhnja i začina. ⁣

Punjene paprike poredajte u posudu za pečenje i prelijte s malo maslinovog ulja. Pecite 30 minuta na 180°C ili dok paprike ne omekšaju. ⁣

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 21:48