Ako vam je preostalo bjelanjaka, a nemate pojma što biste s njima mogli ili se zavaravate da ćete konačno ispeći onu Pavlovu, nemojte ih baciti ni pustiti da propadnu jer imamo super recept. Dobili smo ga od Teute Mihalić koju pratimo na Instagramu Bake With Teuta i jako nam se sviđa jer je vrlo prilagodljiva pa vam može poslužiti za pripremu kolača, keksa ili kuglofa.
Teuta poručuje da je idealan za iskoristiti višak bjelanjaka i da je rezultat jako mekan i fin. Dodaje da se slastici lako može podariti ugodna aroma limuna ili naranče, sve što treba napraviti je smanjiti količinu mlijeka za količinu dodanog soka od citrusa.
Tijesto od bjelanjaka
Sastojci:
220 g šećera
250 g mlijeka
100 g suncokretovog ulja
330 g brašna
16 g praška za pecivo
140 g bjelanjaka (oko 4 komada)
prstohvat soli
Priprema:
Bjelanjke istucite u snijeg. Ostale sastojke pomiješajte odvojeno pa im oprezno dodajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu prebacite u kalup po želji i pecite na 170 stupnjeva Celzija dok ne dobije lijepu boju.