Tko ne voli tunu na žaru? Slasni odresci ove zdrave ribe svima bi nam se trebali što ćešće naći na jelovniku, no, nažalost, tuna mnoge odbija svojom paprenom cijenom. Njena nešto manje cijenjena rodica, palamida, alternativa je kojoj će tek najfinćukastiji pronaći zamjerku - svi mi ostali guštat ćemo u njoj kad god je uspijemo nabaviti. A zašto i ne bismo - nije baš tuna na gradele, ali da se jako lijepo pripremiti, a osim toga je i nutritivno vrlo vrijedna.
StoryEditorOCM
Slanoovako je najbolje
Ova je plava riba zdrava i ukusna, a povoljnija je od tune: evo kako je pripremiti u tavi, bit će ukusna kao s gradela
23. svibnja 2023. - 07:10
Shutterstock
Palamida je bogata nezasićenim masnim kiselinama i vitaminom D, vitaminom A, folnom kiselinom i kalijem, a upravo je idealna za pripremu na tavi. Samo treba znati par caka, a mi i znamo. Sve što će vam za njenu pripremu u tavi - osim, naravno, palamide i tave, trebati su sasvim malo brašna,...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?