Svaka čast biftecima, bržolama, kobasicama i ćevapima, ali piletina je mnogima baš najdraže meso s gradela. O ukusima se ne raspravlja. Ako ste i vi među onima što će se prije mašiti za komad kokoše s grilla puno prije nego za kakav kotlet, imamo vam odličan recept. Pronašli smo ga na blogu Gladuša, iza kojeg stoji Zrinka Zekulić (a možete ga pratiti i na Instagramu). Jako nam se svidio jer je pogodan ne samo za pripremu piletine na gradelama, nego i na grill tavi pa čak i u pećnici.
Cijelo ‘butterfly‘ pile na roštilju
Sastojci:
1 cijelo pile (oko 2 kg)
100 ml maslinovog ulja
3 veća režnja češnjaka
1 bio limun
origano ili ružmarin
sol
Priprema:
U maloj zdjelici pripremite grčki umak: iscijedite sok jednog limuna, naribajte koricu, dodajte nasjeckan češnjak, začinsk...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....