Prvi dan jeseni vrijedilo bi obilježiti toplom, slasnom, mekanom i mirisnom pitom od tikve. S tikvicama smo se, izgleda, već opmalo pozdravili pa je vrijeme za prijeći na njihove robustnije rodice, zar ne? Dobili smo jako dobar recept za pitu od tikve ili bučnicu i to baš onakvu kakva nam je najviše po guštu: slanu. Sigurni smo da će se i vama svidjeti, a bude li tako, zahvalite se autorici, Mariji Herjavić Jerkić, i zapratite je na Instagramu, ako već niste.
Slana bučnica
Sastojci:
Tijesto:
400 g glatkog brašna
1 veće jaje
40 g ulja
4 g soli
160-170 g mlake vode
Nadjev:
1 kg naribane buče
500 g svježeg sira
200 g kiselog vrhnja
2 manja jaja
malo griza
sol
Dodatno:
malo maslaca
Priprema:
Zamijesite glatko i elastično tijesto od navedenih saastojaka, oblikujte ga u dvije loptice, premaži...