StoryEditorOCM
Slanozdravo i ukusno

Pečena piletina s kupusom i pomama: obrok iz jedne posude gotov za malo više od pola sata, meso je sočno, a povrće slatko

Piše T. S. M.
4. srpnja 2024. - 14:05

Ne znate što biste mogli za ručak? Imamo ideju. Sve je gotovo za malo više od pola sata, zdravo je i ukusno, a isprljat ćete samo jednu posudu. I to lim za pečenje.

U ovom obroku iz jedne posude u glavnim su ulogama piletina, mladi kupus i rajčice, a u vrlo važnoj sporednoj ulozi je fini preljev koji podiže okus jela.

Rezultat je vrijedan nagrade, ako ne filmske, a onda bar gastronomske: piletina je sočna, a korica joj je hrskava, dok kupus i pome postaju neodoljivo slatki, okupani aromatičnim umakom od pečenja.

image
Shutterstock

Pečena piletina s kupusom i rajčicama

Sastojci:

350 g cherry rajčica
8 pilećih bataka
1 glavica kupusa
5 žlica maslinovog ulja
2 žlice acceta balsamica
začinsko bilje po želji (ružmarin, timijan...)
sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzija.

Za to vrijeme pomiješajte ulje i acceto, dodajte im začinsko bilje, kupus narežite na deblje ploške, posolite ih i pokapajte umakom, a batke zarežite uzdužno i raširite pa ih posolite i popaprite te pokapajte umakom (nemojte potrošiti sve, trebat će vam za pečenje).

U posudu za pečenje stavite ploške kupusa, po njima posložite piletinu, a oko kupusa rasporedite rajčice. Sve zalijte ostatkom umaka i pecite dok meso nije pečeno.

Zatim meso izvadite i ostavite ga da se odmori, a povrće još malo zapecite, kako bi se kupus lijepo karamelizirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 14:18